En stjärna, en hund eller ett frågetecken – Var skulle du lägga Bitcoin?

14. September 2020

1000 dollar investerat i Bitcoin den 1 januari skulle vara värt 1439 dollar per i dag. I själva verket noterade Bitcoins pris 43,9% i YTD-avkastningen när detta skrevs. Ergo, det är ingen överraskning att det är populärt som en alternativ investering i kapitalförvaltningscirklar. Trots den senaste tidens nedgång i Bitcoins pris under 11 500 dollar, upprätthålls efterfrågan, med Bitcoin Code handel närmare och närmare sitt rättvisa pris. Så om du balanserar om din kryptoportfölj är det viktigt att hitta svar på viktiga frågor som,

Är Bitcoin en stjärna eller en hund, och vad är den genomsnittliga vinstförväntningen?

Growth Share Matrix, utformad av Bruce D. Henderson för Boston Consulting Group 1970, kan innehålla svaret på de ovannämnda frågorna. Nu kan den första frågan låta absurt för vissa av er, men lita på mig, det är det inte, eftersom svaren på samma kommer från en version av denna matris. Trots att Growth-Share Matrix är ett vanligt verktyg inom finanssektorn kan den också användas av Bitcoin-handlare.

Tänk på detta – Med mindre justeringar som att ersätta kontantgenerering med marknadsdominans på y-axeln och kontantanvändning med Return on Investment (YTD) på x-axeln kan en Crypto Trader’s BCG Matrix formuleras.

Är Bitcoin en stjärna eller en hund?

Den ursprungliga BCG-matrisen förknippar en marknad med hög tillväxt som potentiellt kräver höga kontantinvesteringar. I det här fallet kommer dock investeringsavkastningen att utvärderas i stället för att analysera produkten utifrån nettokassainvestering. För samma sak kommer det underliggande antagandet att vara att Bitcoin köptes i början av året den 1 januari 2020 till ett pris av 7215,99 dollar.

Behovet av marknadsandelar är att identifiera de potentiella intäkterna som genereras från produkten. Därför är det helt meningsfullt att titta på produkterna baserat på tillgångens marknadsdominans när det balanserar en portfölj igen. Därför kommer alla system till vänster att vara konsekvent lönsamma och de till höger kan leda till förluster på kort eller lång sikt.

Nu har den ursprungliga matrisen djur och element som ett frågetecken och en stjärna som etiketter för tillgångar. För våra ändamål kan en rättvis uppfattning om genomsnittliga vinster och daglig volym användas vid extrapolering av dessa element för att passa in i bedömningen av kryptotillgångar som Bitcoin.

Så vad är en „stjärna?“ Tja, en stjärna är en tillgång som har en hög daglig volym och ger hög vinst, enligt Crypto Trader’s BCG-matris.

På samma sätt motsvarar en „hund“ låg RoI och låg marknadsdominans. Nu, traditionellt, skulle en sådan karakterisering gälla en tillgång i dess tidiga skeden, men den kan också tillämpas på Bitcoin, men inte perfekt.

Tänk på det – Bitcoins RoI var i skrivande stund över 46% YTD och dess marknadsdominans var 55,8%. Dessa är båda bra siffror, men vad dessa siffror inte avslöjar är det faktum att dessa siffror har sjunkit avsevärt under de senaste månaderna. Marknadsdominansen har till exempel sjunkit från 68% i januari 2020, medan RoI var mycket högre när Bitcoin knackade på dörren till 12 000 dollar. Även om vi redogör för det faktum att RoI fortsätter att förändras måste vi redogöra för att marknadsdominansen glider så illa, en observation som skulle karakterisera en tillgång som Bitcoin som ett „frågetecken“.

#Bitcoin